ČEPKELIAI – DZŪKIJA Uncategorized Kaip pasidaryti savimasažą? Paprasti pratimai, kuriuos galima atlikti namuose

Kaip pasidaryti savimasažą? Paprasti pratimai, kuriuos galima atlikti namuose

0 Comments


Iliustracija – pexels.com

Savimasažas yra puikus būdas atsipalaiduoti, sumažinti įtampą ir pagerinti savijautą net ir neįeinant į masažo saloną. Reguliariai atliekami masažo judesiai gali padėti sumažinti raumenų skausmus, pagerinti kraujotaką ir stiprinti imuninę sistemą.

Žinoma, kad visada geriausia yra kreiptis į specialistus, kadangi profesionalus masažas ne tik gydo sielą, tačiau ir kūną. Atliekant masažą sau, deja, dažniausiai pojūčiai ne tokie geri. Visgi, puiku, kad kai masažas Vilniuje nepasiekiamas – galima ir pačiam namuose šiek tiek save pamaloninti. Kaip? Tai ir aptarsime.

Kodėl verta masažuoti save?

Masažas pačiam sau – nėra atliekamas paprastai, tačiau galiausiai įvaldžius techniką – naudos bus labai daug. Juk masažas padeda sumažinti stresą ir įtampą, gali padėti sumažinti raumenų įtampą ir galvos skausmus. Jis taip pat stimuliuoja kraujotaką, padeda pašalinti toksinus, padeda atsipalaiduoti ir geriau išsimiegoti. Galiausiai, jis stimuliuoja odos ląstelių atsinaujinimą ir taip gerina jos būklę.

Prieš pradedant…

Pirmiausia reikia tinkamos aplinkos bei priemonių. Naudokite natūralų aliejų (kokosų, migdolų, alyvuogių..), kad sumažintumėte trintį ir pagerintumėte slydimą. Sukurkite atpalaiduojančią atmosferą, įjunkite malonią muziką. Skirkite bent 15-20 minučių sau.

Nugaros masažas

Nugaros skausmai yra dažna problema, kurią gali sukelti sėdimas darbas, fizinis aktyvumas ar net stresas. Reguliarus nugaros savimasažas padeda sumažinti raumenų įtampą, pagerinti kraujotaką, padidinti judrumą… Masažas gali padėti sumažinti nugaros skausmą, ypač lėtinį.

Kaip atlikti nugaros savimasažą naudojant teniso kamuoliuką?

  • Atsigulkite ant kilimėlio arba kieto paviršiaus, po nugara padėkite teniso kamuoliuką.
  • Lėtai judinkite kūną, kad kamuoliukas riedėtų išilgai stuburo ir šalia jo. Sustokite ten, kur jaučiate skausmą arba įtampą.
  • Švelniai spauskite kamuoliuku į įtemptą vietą. Pradėkite nuo lengvo spaudimo ir palaipsniui didinkite atsižvelgdami į savo jautrumą.
  • Lėtai judinkite kūną aukštyn ir žemyn, iš šono į šoną, kad masažuotumėte visą įtemptą zoną.

Kojų masažas

Kojos kiekvieną dieną patiria didelį krūvį, ypač jei daug stovime ar vaikštome. Reguliarus kojų masažas  atpalaiduoja įtemptus raumenis ir gerina kraujo cirkuliaciją, padeda sumažinti kojų skausmą, kurį gali sukelti raumenų įtampa, venų varikozė ar plokščiapadystė. Masažas padeda atsipalaiduoti ir geriau išsimiegoti, skatina limfos tekėjimą, padeda pašalinti toksinus iš organizmo.

Kaip atlikti kojų savimasažą?

  • Sėdėkite ant kėdės arba gulėkite ant grindų, kad galėtumėte pasiekti visą koją.
  • Pradėkite nuo švelnių glostymo judesių, kad pašildytumėte raumenis.
  • Naudokite nykštį, kad masažuotumėte kiekvieną pėdos tašką, įskaitant padą, pirštus ir kulkšnį. Skirkite ypatingą dėmesį taškams, kurie yra ypač jautrūs.
  • Masažuokite blauzdą sukamaisiais judesiais, judėdami nuo kulkšnies link kelio. Naudokite nykštį, kad giliau įspaustumėte į raumenis.
  • Masažuokite šlaunį nuo kelio link klubų. Naudokite plaštaką ir nykštį, kad atliktumėte sukamais, glostymo ir minkymo judesius.
  • Baikite masažą lengvais glostymo judesiais nuo pėdų link kirkšnies, kad stimuliuoti limfos tekėjimą.

Rankų masažas

Mūsų rankos nuolat dirba, todėl jos dažnai būna įtemptos ir pavargusios. Reguliarus rankų masažas  atpalaiduoja įtemptus raumenis, ypač jei daug dirbate prie kompiuterio arba užsiimate rankdarbiais. Masažas skatina kraujo cirkuliaciją, aprūpina rankų audinius deguonimi ir maistinėmis medžiagomis, gali padėti sumažinti rankų skausmą, kurį gali sukelti artritas, tunelinis sindromas ar kiti sąnarių uždegimai.

Kaip atlikti rankų savimasažą?

  • Pradėkite nuo švelnių glostymo judesių, kad pašildytumėte rankas.
  • Kiekvieną pirštą masažuokite sukamaisiais judesiais judėdami nuo nagų link riešo. Naudokite nykštį, kad giliau įspaustumėte į raumenis.
  • Masažuokite delną sukamaisiais judesiais judėdami nuo pirštų link riešo. Naudokite nykštį, kad masažuotumėte kiekvieną delno tašką.
  • Masažuokite rankos užpakalinę dalį nuo riešo link alkūnės. Naudokite nykštį ir pirštus, kad atliktumėte sukamais, glostymo ir minkymo judesius.
  • Masažuokite riešą sukamaisiais judesiais, judėdami iš vienos pusės į kitą.

Lepinkite save kuo dažniau. Esate to verti.